A klub 2002 szeptemberében alakult vasútmodell szakkör néven. Elsõ kiállítását a TIT egyik kis termében tartotta. Rövid időn belül a B.M.K. adott helyet a kiállításoknak és a havi összejöveteleknek. 2002 karácsonya után, nagy lendületet kapott a csapat. Az egyik látogató azt mondta, “sok szép asztalt látok, kár, hogy nem tudnak átmenni a vonatok egyik asztalról a másikra.” Azonnal megszületett egy modul terepasztal ötlete. Ami szeptemberre, kész keretekkel és saját modulszabvánnyal látott napvilágot.

Három hónap ált rendelkezésre az elsõ, 14 modul teljes kivitelezésére. A 2003 karácsonyi kiállítás sok szép terepasztala mellet, a legnagyobb szenzáció a mûködõ modulterepasztal volt. A modulok egy külön termet kaptak, ahol már külön világítással, kordonnal voltak kiegészítve. A B.M.K megegyezett a klubbal, hogy 2004 januárjától 12 gyermekkel megkezdõdik az utánpótlás képzése. A gyerekek, 2004 karácsonyára a saját munkájukból kiállított TT asztallal debütáltak. A klub, 2004-ben már számos kiállítást rendezett, több helyszínen.

Többek között Biatorbágyon, Ferencvárosban és Káposztásmegyeren. Decemberben már 29 m-es volt a modul asztalok hosszúsága és csak egy nagy S alakban fért el a B.M.K nagytermében. A tagok sokat tanultak és a modulok nagy fejlõdésen mentek keresztül. Például a modul teljes automatizált vonatforgalmat tud biztosítani. Megjelentek a különleges, egyedi, mozgó és önállóan mûködõ modullátványosságok, pl.: markoló gép vagy az égõ ház, tûzoltó autókkal. A klubhoz olyan személyek csatlakoztak, akik egyedi látványos részeket alakítottak ki. A 2005. márciusi, Lurdy ház-beli kiállításon a 33 méteres modulasztalt csak hosszú sorban állás után lehetett megtekinteni. A Klub tagjai az embereknek egyre több és több szépséget szeretnének megmutatni, amit az önálló Internet oldalukon is megtekinthetnek. Szeretnék elérni, hogy még több gyermek és felnõtt hódoljon ennek a csodálatos hobbynak.